May 11, 2014

Sentap

Assalamualaikum :)

Saje la kan nak citer satu alkisah ni...

Alkisahnya, kat ofis baru ni, ofis nanie kat tingkat satu, surau pulak ada di basement. Lift cuma ada kat ground floor je. So hari-hari bila nak ke surau, nanie turun guna lift dari tingkat satu sampai ke ground floor je. Pastu kena la guna tangga untuk turun setingkat lagi.

Untuk orang yang ada masalah lutut macam nanie ni, ofkos la setingkat tu pun akan beri kesan pada sendi kan. Nak dijadikan cerita, hari tu, pukul 5.30pm, nanie macam biasa guna lift untuk turun ke surau, sekali bila lift terbuka, penuh. Tapi muat je untuk sorang lagi, so nanie pun mencelah jelah kan.

Tiba-tiba bila tutup je pintu lift tu, terdengar suara di belakang.... "Tingkat satu je pun..."
Pastu ada suara lain pulak yang menyambung..... "Biarlah... dia nak naik lift..."
Kedua-duanya dengan nada yang sinis ye..
Nanie?? Senyum jelah :)

So, sejak hari tu, nanie lebih banyak menggunakan tangga je bila nak turun ke surau ataupuu keluar lunch or balik kerja.

Pada nanie la kan, kalau kita taktau apa masalah seseorang tu, adalah lebih molek kalau kita diamkan diri je.. tak payah la nak sindir2 orang. Tak semua orang macam kita.. Kita taktau mungkin individu yang kita sindir tu ada masalah kesihatan ke, atau mungkin mengandung ke kan...Hmmm...

Tu jelah nak citer :P



3 comments:

umifarisfarhan said...

sabar je la dear..mmg merah jgk telinga klo dgr mcm tu kan? :(

nape ngan lutut nanie?
gws dear :)

Nanie Khairani said...

Tu lah.. memang tersentap la jugak tapi takpe la.. biar lah diorg mcm tu kan.. jangan kita yang pulak jadi macam diorg kan..

Lutut nanie? Ntah lah.. sakit tapi taktau sebab ape :)

Yati said...

Tu ler masalahnya dengan orang kita ni, suka betul judge orang tanpa tahu apa masalah sebenar orang tu. Hmmm.. sabor je la, Nanie ye.