January 21, 2014

Rescue

                                                                          

                                                                        "Rescue"

She thinks she’s all alone and all her hopes are gone and so I wrote this song so she can move along.
Things were bad. She was in despair. Things were bad and you were never there, but things were bad, she came up for air.
She said a little prayer, she found herself. Yeah she’s got light in her face, she don’t need no rescuing she’s okay.

Yeah, she’s got life in her veins, she don’t need no rescuing she’s okay

No S.O.S. needed, no rescuing, she’s fine out there. [2x]

Yeah, she’s got life in her veins, she don’t need no rescuing, she’s okay.

She looks into the sky and all her tears are dry she kiss her fears goodbye.
She’s gonna be alright. Things were bad. It was beyond repair.
She was scare, she couldn’t handle it. Things were bad, but now she’s glad.
Can’t you tell that she’s walking on air?

Yeah, she’s got light in her face, she don’t need no rescuing, she’s okay.
Yeah, she’s got life in her veins, she don’t need no rescuing, she’s okay.

No S.O.S. needed, no rescuing, she’s fine out there. [2x]

Yeah, she’s got life in her veins, she don’t need no rescuing, she’s okay.

That girl is you yeah and that girl is me, that girl is stronger than the raging sea.
That girl is you yeah and that girl is me, that girl is stronger than the raging sea.

Yeah, she’s got light in her face, she don’t need no rescuing, she’s okay.
Yeah, she’s got life in her veins, she don’t need no rescuing she’s okay.

No S.O.S. needed, no rescuing, she’s fine out there. [2x]

Yeah, she’s got life in her veins, she don’t need no rescuing, she’s okay.


Nanie suka lagu ni. Very inspiring. Yeahhh.. I got my life in my veins! \(^_^)/


January 03, 2014

Happy 1st Birthday Aisyah Hanie

Entry lama. Baru nak update. Huhuhu

Tanggal 13.12.13 hari tu, genap lah usia Aisyah Hanie 1 tahun. Yeayyyy... Dah besar dah anak mommy ni :)
So, kitorang buat la celebration sikit untuk besday petama aisyah. Buat kat shah alam, umah maktok. untuk dinner, kitorang buat steamboat.

Sebenarnya, nanie ada tempah kek lain tau untuk besday aisyah. Kek princess sofia the first. Tapi malangnya, at the very last minute ( time dah nak start majlis dah) baru dapat tau kek tu takde. Huaaaa.... Memang spoiled betul la kan. (tu pasal la lambat update kat blog sbb takde mood >_<)





Besday girl with mommy and abah


Acara potong kek. Punya la ramai yang nak join sekaki. hehe




Me & mini me

Happy birthday sayang. InsyaAllah, tahun depan mommy buat besday celebration yang lagi best untuk baby ok. :)


First Day At School

Tahun ni, 2014, Humaira dah pun masuk 4 tahun. Kejap je kan masa berlalu. Rasa macam baru je lagi nanie ngandungkan Humaira, golek-golek dengan baby atas katil masa dia kecik-kecik dulu. Tup tup dah nak masuk tadika dah :)
How time flies... *sigh

Masa mula-mula nak pilih sekolah untuk Humaira, pening la jugak. Kriteria utama kitorang adalah sekolah yang ada day care. Dan lagi best kalau dekat dengan rumah.

So  survey punya survey, last-last we decided untuk hantar humaira ke Tadika Maju Gemilang.
Tadika ni Islamic based dan ada dau care sekali. Senang la kan. Takde la nanti humaira dah habis waktu sekolah kena naik van untuk transit ke taska pulak kan. Ishhh tak harap lah nanie nak biar humaira berdikari sampai macam tu sekali pada usia baru 4 tahun ni. Humaira ni pulak, kalau ikut bulan, umur dia baru je 3 tahun 2 bulan. Sebab lahir hujung bulan kan.

Testing je dulu ni. Hehe


Bukan main happy lagi dia test baju sekolah


!st day sekolah. Bangun awal untuk breakfast kat rumah. Ceria je kan dia.. Good girl mommy ni. 


Selfie dengan mommy sebab abah yang hantar humaira ke sekolah.


Overal, untuk 1st day ni, Humaira doing a very well job. Congrats baby. Bangga mommy ngan humaira tau. Muahhhh :)