September 03, 2013

Masa Kecik Kecik Dulu Kan...



Nanie selalu ingat matahari tu betul-betul keluar dari negara Jepun.

Nanie selalu ingat yang ada orang dalam mesin basuh. So selalu wondering orang tu tak keluar makan ke?

Nanie selalu tertanya-tanya, sape si pendek tu ye.. Sebab apa yang dia cakap semua orang ikut.. Kan orang tua-tua selalu cakap "pendek kata..."

Penah beriaya nak tolong mak cuci pinggan sebab nak tiru iklan Axion. Tapi sangat kuciwa bila nanie calitkan span kat pinggan, pinggan tu macam tu jugak.. Tak terus bersih ke semua...

Masa kecik-kecik dulu tido ngan mak and abah (anak bongsu katakan). So bila terjaga tengah malam je, mesti rasa takut giler sebab terdengar macamada orang sedang berkawat. So terbayangkan ada askar jepun  yang takde kepala tengah berkawat kat tepi rumah.
Rupanya bunyi jarum jam loceng mak >_<







1 comment:

umifariswafiq said...

hehehehe funny and cumil je la nanie ni :)