September 04, 2013

Happy Birthday To Me... (^_^)

Hari ni, 4th September 2013, is my birthday... yang ke.............


31 
Happy Birthday 31st birthday
photo credited to this
(^_^)

Takde celebration so far sebabnya nanie kat melaka sekarang ni. Tido sini semalam. Petang nanti baru balik SK. 

So, tiba-tiba semalam nanie terpikir untuk buat satu entry khas untuk diri sendiri sempena my 31st birthday. Hehehe... It's ok to tell me that i'm so perasan or syok sendiri or whateverrrr.. hehe... Mana tau nanti bila dah tua, dah lupa macam mana perangai masa muda mudi dulu kan, boleh baca blog ni balik.. Hahaha kalau blog ni pun still exist lagi kan :)

OK, i'm listing 31 things about me at this current moment :D

1. Having two beautiful princesses (Shaza Humaira, 3 & Aisyah Hanie, 8months)
2. Staying at Seri Kembangan but working at Melaka
3. Love to read books and magazines but have no time to do that this nowadays
4. Using Iphone 4, white color and yellow casing just to suit with my yellow car :)
5. Tinggi: 156cm
6. Berat: 51.5kg
7. Sangat suka online shopping!
8. Having trouble with my shoes size.. Setiap kasut yang dibeli mesti ada je problem... daripada kasut yang mahal sampai la yang murah. Oh ya, hari tu kan nanie baru beli kasut 2 pasang. Hahaha.. OK kasut raya la sebab still dalam bulan syawal kan.. :P)
9. Bawak keta rileks je berulang alik ke melaka. Bawak 170km/j je.. jerrr????
10. I am such a clumsy person...
11. Selalu mencederakan diri sendiri. basuh tangan kat sinki pun ntah macam mana jari terkena sinki sampai nangis2.. huhu 
12. Jari jemari kosong sebab semua cincin longgar. Dah tanya Habib then dia cakap amik masa sebulan untuk kecikkan size cincin. OK fine! beli cincin baru jelah nanti. Hahahalasan :P
13. Had stopped breastfeeding Aisyah masa umur dia 4 bulan due to my painful-unknown-diseased. 
14. Quite an independent women. Pergi mana-mana selalunya drive sendiri je. And even solved kan sendiri masalah sinki tersumbat! :) *proud me
15. Pernah jadi SAHM selama 6 bulan. (I've learnt a lotssss of everything during this period of time)
16. Have my own online business. You can check it here
17. Dah tukar kereta. 
18. Sakit lutut yang agak severe tapi doktor tak boleh detect sakit apakah?
19. Have forgotten the 'me time' session. 
20. Oh gosh this is not a good idea.. Dah taktau nak tulis apa lagi dah ni >_<
21. Suka beli barang tanpa amik kisah pasal harga. Dah berkenan, amik je... Pastu kena bebel dengan Mr.Judge :P
22. Dah start nak bebel-bebel.. Maklum la dah jadi mak-mak ni kan.. :)
23. Kuat merajuk!
24. Sangat mudah terasa!
25. Selalu suka terlepas cakap. Akal pendek, tak boleh nak pikir panjang sebelum bercakap >_<
26. Makin rajin buat kerja rumah walaupun nampak cam takde effect je kan :P
27. At this age, baru perasan yang nanie adalah sebenarnya seorang yang suka bekerja. Hehe. Nanie akan stress kalau takde kerja yang nak dibuat. *baru tau diri sendiri rupanya jenis yang tak reti duduk diam.. yeke?? cam tipu je.. boleh caya ke?? *Danggg.. tepuk dahi sendiri @_@
28. Dah start pakai stoking. Alhamdulillah.. 
29. Tak suka chocolate! Semua orang cakap rugi tak suka chocolate. Senyum jelah kan. Dalam hati *Ok je tak makan cekelat pun, boleh makan benda lain kan :)
30. Sangat pandai memujuk dan menghiburkan diri sendiri. Hahaha.. Ermm
31. Tak sabar nak balik jap g sebab semalam ada orang tu cakap nak belanja dinner kat Secret Recipe malam ni.. *tomyam kung~~~~

Pheww.... ntah pape je kan tulisan ni.. Cam poyo je lebih...

*Sorry the future nanie.. this is you at 31 years old @_@






Pic kat Genting Highland tahun lepas. The 3 of u. Yes 3. With aisyah in my tummy :)




2 comments:

umifariswafiq said...

ololo sweeeet.. mcm best jgk wat entry mcm tu hehehe

hepi bufday dear.. igtkan kite sebaya :)

awek muda nanie ni :)

Nanie Khairani said...

Thanks dear... awek je muda nanie dah tak muda fiza.. hehe