June 26, 2013

Back To Work

Ada sesetengah kawan dah tahu... Ada juga yang belum tahu lagi kan :)

Nanie sekarang dah bekerja kembali. Huahuahua... Konon nak menjadi SAHM/WAHM. Tapi kejap je.. Ngeh ngeh ngeh.

Tak tahan la dok rumah. Bila jadi housewife kejap hari tu, baru nanie realize yang sebenarnya nanie ni jenis yang bekerja. So here I am... Kembali menjadi ibu bekerja.

Kerja kali ni lebih mencabar dari segi fizikal sebabnya mula-mula nanie kena berada di site projek di Seremban. So, memang kena berulang alik lah hari-hari. Memang kompeni sediakan rumah tapi takkan nak tinggalkan Humaira dan Aisyah dengan abah diorang pulak kan. Kenot be.. Kenot be :)
Hari-hari nanie akan bangun seawal 5:30 pagi untuk siap-siap sebabnya nak kena keluar rumah sebelum pukul 7pagi. Kalau tak, memang hazab lah menempuh jem nak keluar dari Seri Kembangan yang semakin berkembang nih.


Dan menambahkan lagi cabaran adalah hari-hari kena balik lewat! Lepas maghrib la selalunya balik. Huahuahua

Nasib baik ai mempunyai husband yang memahami. Muehehe.. So sekarang ni dia la yang kena balik awal untuk ambil anak-anak dan bangun awal untuk tolong buat kerja rumah.. Huhuhu

Then baru 2 minggu ulang alik ke Seremban, alih-alih dapat arahan kena g Melaka pulak.. Haaa sudahhhh... Takkan nak ulang alik ke Melaka pulak kan... kalau naik jet takpe la jugak kan... Sooooo... Terpaksa laa stay kat Melaka ni... Hujung minggu je baru balik. Budak-budak and abahnya, station kat rumah MIL kat Shah Alam. Haru biru jadinya tau.. Ish.Ish. Ish.

Rindunyaaaaa kat munchkin dua orang tu... Huhuhu...


5 comments:

ashra said...

owh.nanie da keje ye
kita pun kdg2 pk,rindu nk kembali keje

tp da 4taun x keje..lg tgh ngandung..x sape nk hamik da.huhu.pasrah je la kan

Nanie Khairani said...

Nanie dah keje ash... Rasa nya nanie memang lebih sesuai bekerja.. ;)

Takpe Ash... you're great as SAHM... Lagi bagus dapat didik sendiri anak2... :)

umifariswafiq said...

oh, fiza br tau.. mmg haru biru la jap kn dear..kofem rindu gills..ape pun take care :)

oh ye, nani in construction jgk eh? :)

Anonymous said...

wah, berjauhan ngn anak? huhu.. kuatkan semangat ye! jgn mommy plak yg homesick nnt. hehe..

-maanick-

Nanie Khairani said...

Fiza, nanie dalam bidang IT bukan construction. and skg ni tengah buat sistem untuk pejabat tanah dan daerah negeri melaka dan seremban :)

Maa,
Hahaha... homesick la jugak kan... nak buat camna kan.. dah rezeki ikut sini :)