March 27, 2013

Daku Juga Menangis Pabila Kau Menangis

Hahaha amik kau tajuk.. :)

Alkisahnya si cantik manis ku yang sorang ni, Aisyah Hanie, sejak dua menjak ni dah taknak minum susu dari botol dah. Padahal sejak lahir lagi dah bagi dia botol.

Nanie memang bagi dia botol at least sehari sebotol supaya senang kalau nak tinggal nanti. Alih2 sejak 2-3minggu ni dia taknak botol dah. Rejek terus! Terbuang camtu je susu. Dah la penat2 perah.. Hehe

Dah macam2 botol/puting nanie cuba. Semua sama je. Dia taknak jugak.
Dari puting NUK, Avent, Tommie Tippie sampai la hari ni cuba MAM pulak. Sama jugak. Nangis2 dia sampai hilang suara. Huhu sedih tau tengok anak nangis sampai macam tu sekali. Mommy dia pun apa lagi, nangis sama la.. Rasa macam kejam sangat je mommy paksa2 Aisyah minum botol. Dia nangis macam kena paksa minum air kopi je, padahal susu mommy jugak tu. huhuhu

Nanie pun dah tak tahu nak buat macam mana lagi dah..

March 19, 2013

Perah Susu Pastu Buang Je

Huhuhu... Sangat sedih tau.. Semalam seharian nanie takleh nak bf Aisyah sebab B sakit sangat2. Then sebab tak tahan sakit sangat, nanie pun makan pain killer which is kalau makan pain killer ni, takleh menyusu selama 8 jam. Huaaa.. Sedih je tengok Aisyah nangis2 sebab dah ketagih nak menyusu.



Ni lah dia susu yang terpaksa di buang tu. huhu...

March 08, 2013

Ada 4 Kampung

Hehehe tajuk ntah pape kan..

Sebenarnya nanie happy sangat sebab sekarang ni, sejak kawen, nanie terus ada 4 kampung. Kalau dulu ada satu je kampung which is kampung belah mak je but now tambah lagi 3 pulak.

1. Shah alam
Rumah FIL. walaupun terletaknya ditengah2 pusat bandar Shah Alam tu, tai kira kampung kitorang jugak la kan :)
Tiap-tiap minggu balik kampung sini.

2. Melaka
Kampung belah MIL. atok nenek dah takde. Rumah ni sekarang mak ngah yang tinggal. But kitorang selalu pegi jugak. Masakan makngah memang sedap-sedap belaka... Nyummmm

3. Muar
Kampung bapa mertuaku. Atok still ada lagi. Bila raya turn Mr.Judge, kitorang akan balik Muar. Umur atok dah 90+ dah tapi alhamdulillah still sihat dan boleh baca paper tanpa spec! Hahaha terer kan. Ai yanggg baru umur setahun jagung ni (poyo) pun dah rabun. :)

Tu jelah nak cite. Hehe

Sejak jadi WAHM ni, busy sangat, jarang jengok blog dah. Laptop plak ashik buat hal je.

Oh ya, ada banyak stok tudung baru masuk. Jom la kengkawan like page www.facebook.com/myrascarves and tengok-tengok la kalau ada yang berkenan di hati :)