February 02, 2013

End of Week 1 for A New Job

Hello.. Hello.. Hello...

Haishhh lama bebenor laa nanie tak update blog kan. Sampai dah masuk tahun baru dah pun.

Happy new year 2013 everyone.. (Waving my hand)

Ok, berbalik kita pada tajuk di atas. :)

Assalamualaikum...

Alhamdulillah minggu ni adalah minggu pertama nanie sebagai SAHM yang sebenar. Alhamdulillah sekali lagi coz everything went so well.

Yeszaa.. Nanie dah berhenti keja starting early this year. Hehe.

Oh, nak tau pasal my newborn baby ke? Nanti lah eh. In the next entry insyaAllah. Hehe..

Kali ni sebagai pembuka tirai 2013 (tirai la sangat sampai dah masuk bulan 2 dah pun :p), nak citer pasal my new title ni.

Nanie baru balik semula ke rumah kitorang ni last wiken, so minggu ni pabila mr.Judge dah start keje, so bermakna tugas nanie sebagai stay at home mom pun bermula la.. Mencabar? Blom lagi kot. Too early to judge rasanya.
Alhamdulillah sebab Humaira dah besar and tak banyak ragam. Bukak disney channel, setel la.. Tak pun ajak dia 'masak' sama2 kat dapur.
Baby pulak asyik tido je.. Alhamdulillah tak banyak ragam jugak. Bangun bila lapar susu and then tido semula..

Usually nanie akan siapkan diri and breakfast siap2 sebelum mr.Judge pergi keje. Bagi lepas diri sendiri dulu papehal pun. Tenaga yang banyak sangat diperlukan nanti bila diorang dah bangun, so kena laa makan kenyang2 dulu. Hehe

Then after breakfast terus masuk dapur masak untuk lunch siap2. Usually Humaira bangun tido around 10-11 am. So by that time nanie akan siap memasak and boleh focus on the kids pulak. Bila Humaira dah bangun, mandi kan dia and then baru kejutkan baby bangun untuk mandi. (Kena kejut kalau tak memang tak bangun la budak kecik ni) :)

Usually by 12 noon semua dah setel and time to rilex2 layan Wanita Hari Ini. Wallahhh dah tengok rancangan kewanitaan dah skg ni. Harus la kannn nak up to date. Takkan la nak jadi housewife yang outdated pulak lan :)
Konon nak jadi housewife yang informatif, sampaikan nanie follow jugak agrojurnal kat tv1.. Muehehee..

Dah malas dah nak berceloteh. Tu laa bila lama sangat tak menulis, jadi malas dah.

Klah.. Till next post, insyaAllah... Daaaa...



4 comments:

fiza arshad said...

Fulltime housewife? Bestnye!! Congrats dear for newborn baby ;))

ashra said...

Welcome to the club..hehe
Mencabar? Cabaran sebagai housewife ni lain.tapi,penat letih cane,kita ada freedom siapkan keje atau menangguhkan keje.
Hope u gonna enjoy being housewife k. Tiada yang lebih berharga,melainkan dapat sentiasa di sisi anak dan suami.

ashra said...

Btw,congrats.nanti upload cecepat gambo baby k.

Nanie Khairani said...

Thank you all... FIza & Ash :)

Thanks Ash.. Memang kadang2 tu penat sangat rasa, sampai nak makan pun tak sempat.. tapi rasa puas and less stress. Mungkin betul kata Ash, because we have freedom to schedule our own timing kan... :) Thanks again dear :)