December 06, 2012

My Pregnancy Journal #8: It's 40 Weeks Now!

Hai...

Hari ni dah masuk minggu ke 40 dah. Baby bila nak keluar ni? Mommy dah tak sabar tau!

Sabtu lepas ada checkup dengan Dr.Norleen kat DEMC and alhamdulillah, doctor scan and tengok baby dah pusing. Kepala dah ke bawah. Tapi belum enggaged lagi. So doctor cakap next checkup is on 12/12/12 (the due date) datang checkup dulu, tengok macam mana then baru kita decide. *sigh

Masa before gi DEMC tu bukan main lagi kitorang ni haaa. Siap dah plan nak cakap ngan doctor untuk induce on the 12/12/12 Sekali bila doctor cakap macam tu, iye kan je.. Hehe..
Lagipun on that date, dah ramai yang booked untuk bersalin. Ada yang induce and ada yang c-zer. Even Dr.Norleen sendiri pun ada 3 orang patients dia yang akan bersalin hari tu. so kitorang taknaklah berebut2 date tu. bukan apa, nanti takut doktor kelam kabut pulak kan. Then tak dapat layanan yang memuaskan pastu bising2 plak :P

Hari tu jugak, ada buat CTG untuk tengok graf heartbeat baby and also contraction. Alhamdulillah everything was normal. Contraction belum ada lagi. 😁

Oh ya, hari tu jugak, nanie kena cucuk. Huaaaa sakit okeh! Doktor cucuk booster untuk kancing gigi. Dah laa masa doktor tengah cucuk kat lengan tu, Humaira berdiri betul2 depan nanie sebab courious nak tau. So dengan senyuman yang terpaksa rela tu, kena laa buat2 tak sakit and rileks je... Padahal hadoiiii hanya tuhan je yang tahu sakit giler okeh!
Akibatnya??? Esok tu terus demam 2 hari.. Hahahaharu betul. But sibaik awal2 lagi doktor dah bagi MC 5 hari from monday to friday. Macam tau2 je kan. Perasaan??? Of course laaa heaven giler rasa dapat mc banyak hari. 😜






2 comments:

fiza arshad said...

Wah dah x lame tu dear..smga Allah permudahkan proses kelahiran..amin..cantek tarikh th..hehhee... Faris dlu lahir mase 38 mggu 4 hari ♥

Nanie Khairani said...

Tu laa dear.. Doakan semoga semuanya selamat dan dipermudahkan segala urusan ye...