November 23, 2012

Next To Put On My Bookshelf

November 20, 2012

My Pregnancy Journal #7: The Gender is Revealed!

Hai.. hai.. hai..

Hari sabtu lepas, Nanie ada checkup lagi dekat DEMC dengan gynae kesayanganku itewww.. :) Sape lagi kalau bukan Dr. Norleen. Doktor yang lemah lembut, friendly dan funny tu.. Hehehe...

Ermmm... Kalau ikut scan ultrasound yang dibuat oleh Dr. Norleen, saiz baby baru 34 weeks. Berat pun 2.11kg. Kalau ikut date period, sepatutnya sekarang ni Nanie dah 37weeks dah. And based on scan tu, EDD pun berubah laa.. Jadi 28hb December. Wuaaaa... Jauh lagi perjalanan tu... *sigh.... Orang dah laa dah  malas nak datang kerja dah ni... Apapun, Sabtu depan ada lagi checkup, hope boleh discuss dengan doktor tentang labor planning ni. Nanie dah tak sabar dah ni nak jumpa baby. Hehehe...

Haaaa... Masa checkup yang lepas tu kan, doktor cuma bagi 80% of confirmation je tentang gender baby kan. So, pada Sabtu yang lepas, doktor dah bagi 100% confirmation. Hehe... InsyaAllah nanti Humaira akan  ada geng nanti. Hehehe...
So petang tu, lepas checkup and rehat-rehat kat rumah MIL, kitorang pun keluar laa ke Plaza Alam Sentral untuk beli barang baby. Since dah confirm gender kan, senang la sikit nak shopping.. Weeeee bestnya. Tapi tak banyak mana pun yang beli. Beli yang basic je dulu. Cam baju 3-4 helai, towel, blanket, barut sikit, pampers, mandian baby etc. Dan si soon-to-be kakak tu pun tak ketinggalan jugak. Masuk je The Store, terus dia nampak baju minnie mouse. And diluar kesedaran kitorang, dia dah bukak dress yang tengah pakai tu sebab nak test baju minnie mouse tu. Haissshhh.. Last2 dapat la jugak sepasang baju tidur minnie mouse untuk dia. Humaira tersangat lah obses dengan minnie mouse sekarang ni. ^_^

Pastu, hari Ahad tu pulak, tak g mana-mana, lepak rumah je... Nanie pun start sort out balik baju Humaira masa kecik-kecik dulu. Mana yang still elok, kumpul-kumpul then basuh. Nanti si adik boleh pakai balik. Sebab bukan nya lama pun Humaira pakai dulu. Ada yang pakai sekali dua je, and even ada yang tak sempat pakai langsung. Sayang la kan nak buang gitu je. Dannnnnn si soon-to-be kakak tu pun tak kurang sibuk jugak. Hehe.. Semua baju yang ada gambar minnie mouse semua dia nak pakai balik walaupun dah kecik sangat, tak muat. Hadoiiiii.. Masa tu baru kitorang realize, yang pengaruh minnie mouse memang dah ada sejak dia kecik lagi. :P



November 12, 2012

My Pregnancy Journal #6: It's 36 Weeks


Alhamdulillah... Dah masuk minggu ke 36, dah cukup 9 bulan. So from now onwards, tinggal menghitung hari jelah. Tak tau laa kali ni macam mana pulak experience nya kan. Harap-harap segalanya berjalan dengan lancar dan semuanya selamat. Kawan-kawan semua tolong la doakan nanie juga ye... :)

Bila dah hujung-hujung ni, mood kerja pun ntah ke mana perginya.. Hehe.. Tambahan pula, minggu ni best kan? Kerja sehari cuti sehari. Then kerja lagi sehari cuti lagi sehari pulak. Wallahh.. Heaven. Office pun senyap sunyi je sebab ada yang sambung cuti. Nanie dah takleh cuti lagi dah alkisahnya. My annual leave dah habis. Phewww... Sabar- sabar... Tak lama dah kan. Pastu cuti lamaaaaaa sangat... Weehuuuu... :)

Baby sangat aktif. Perut pun asyik keras and braxton hicks je. Bila kena serang dengan contraction tu, sakitnyaaa... Pedih sangat rasa. And setiap kali sakit tu jugak la, mr. Judge akan tanya "dah nak kena g hospital ke?"
Hehehe comel je. Belom lagi laa.. :p
And mentang-mentang laa ni 2nd pregnancy, kitorang macam rileks je.. Apa pun tak prepare lagi. Barang baby satu pun tak beli lagi. Beg untuk ke hospital pun tak prepare lagi. Haishhhh. Apa nak jadi ni?! Nama baby pun belom pilih lagi.. Ish ish ish..


November 10, 2012

Cuti-cuti di Genting Highlands

Yuhuuuu.... Cerita lama baru nak share... Hehehe...

About 3 weeks ago (or maybe 4 weeks ago :P) we had a short family trip to Genting Highlands. The whole in-laws family. We stayed for 2 days and 1 night at 2 bedrooms apartment, Awana Hotel & Resorts.
The best part is, this time, we brought all the foods from home. Hehehe...

And the tak best part is, since all the menantu is pregnant, so not much we cam ride up there. Jalan-jalan cuti mata jelah...

Layan pic jelah eh.. :)

Humaira with her cousin. Suka tengok pic ni :)

Love balloon yang Mr clown bagi :)

Keletihan. Cian anak mommy kan..

Naik ni jelah yang boleh.. mak buyong katakan.. :)


Naik antique car




Konon dia la yang drive kan :)


Haaa... Nak g mana tu?
Waiting for her balloon



Eh.. sape yang nak balloon ni? Mommy ke Humaira? ^_^



November 09, 2012

Some Quotes for This Coming Weekend

Today is Friday.. Yeayyyy... Happy weekend everybody. May all of us have the blast weeken ever... Muaahhhh <3

November 03, 2012

What is your name?




Mommy: what is your name?
Humaira: caja
Mommy: shaza what?
Humaira: caja aya
Mommy: binti?
Humaira: inti akim!
Mommy: binti what?(buat-buat tak dengar)
Humaira: inti abah.