September 26, 2012

Kutu..??? OMG!!!

Hohoho... Dengar tajuk scary tak? Tak??? Aiyooo... Scary okeh...

Hari Jumaat lepas, bali kerja, amik Humaira, then pengasuh dia cakap Kat kepala Humaira ada telur kutu... Dia cari-cari, tak jumpa pulak kutunya... Hahhhh???!!! Mommy apa lagi, panik gilerrrr okeh.. Apanya tak panik, kalau mommy sendiri pun tak pernah ada kutu, tiba-tiba anak dara mommy yang sorang ni pulak boleh ada kutu... Apa nak buat ni?? Kena letak ubat ape?? Kat mana nak cari ubat kutu?? Malam ni mommy tido kena pakai tudung la eh? Kang  berjangkit pulak... Huarghhhhh Takut giler...
So pengasuh tu suruh laa belek-belek rambut Humaira kat rumah kot-kot ada kutu or ada lagi telur kutu. Ecece dengan muka konfiden nya mommy pun tanya la kat pengasuh tu,

"telur kutu yang warna putih tu eh?"
"Eh taklah".. Jawab si pengasuh..
"Dia kaler hitam berkilat, senang je nak nampak"

Hahahha see... telur kutu pun mommy tak kenal tau...  :P

So malam tu memang tak senang duduk laa mommy... Asyik kelebet rambut Humaira jelah kerjanya.. Banyak jugak laa telur kutu yang mommy jumpa.. (Asal kaler hitam berkilat je, semua mommy consider as telur kutu je..:P)
Ada laa dekat 20 biji telur jugak.. Haiyoooo... Dan malam tu jugak kitorang keluar pergi beli sikat kutu. Tapi tak pandai guna sangat... Rambut Humaira pun tak masuk celah-celah sikat tu, camna nak 'tangkap' kutu or telur dia kan... Huahuahua... Bad Mommy!

Tapi Alhamdulillah esoknya tu, mommy cari-cari lagi... and then time mandi, abah syampu banyak-banyak... Lepas tu dah takde dah... Legaaaa..... Phewww....

Macam ni la kan kalau hantar anak ke taska.. Bercampur ramai-ramai... Benda-benda yang berjangkit ni susah nak elak.





No comments: