August 14, 2012

Caffein Addicted

Nanie memang suka minum nescafe. Kalau bulan tak puasa, hari-hari breakfast dengan air nescafe. Kadang-kadang kopi ataupun teh. Yang pastinya mestilah minuman berkafein. Walaupun time mengandung, tetap takleh nak buang habit ni. Tetap akan minum jugak.

Cuma sejak puasa ni, tak breakfast, so takde la minum neacafe lagi. Malam-malam pun tak minum sebab takut takleh tido nanti susah nak bangun sahur pulak kan.

Then suddenly, last week after 3 weeks kita berpuasa, caffein desired dalam badan memuncak sampai dah takleh fokus nak buat kerja. Pergi toilet pun bau nescafe. Stuck dalam jem pun, boleh pulak bau asap ekzos keta tu bau macam nescafe. Memang tak senang duduk la 2-3 hari tu. Kronik giler kan..

Last-last dah tak boleh tahan jugak, hari rabu minggu lepas, mintak mr.Judge belikan frappucino kat Starbucks. Dan yang bestnya, sepanjang bulan puasa ni, Starbucks buat promotion, buy 1 free 1 every wednesday and friday. Tapi from 6pm until 8pm je.

Apa lagi, terpaksa la kerahkan mr.Judge pergi beli sebab dia balik keje lewat kan. Nanie balik awal, time tu happy hour belum start lagi. Dan mr.Judge pun beli yang extra coffee bean. Wahhhh sodapppp.... :D

Dan inilah dia dos yang sangat-sangat diperlukan oleh tubuh badan ku ini. Haaa lepas tu baru laaa rasa tenang sket hidup.. Hehehe...

No comments: