July 24, 2012

My Pregnancy Journal #5: I'm 32 weeks now

Alhamdulillah my journey has reached almost the end already. Tinggal lagi about 8 weeks to count down.

Banyak cerita yang tak di update kat sini regarding my pregnancy.
Bulan lepas, masa pergi check up 7 bulan dekat KKIA Seri Kembanga, doctor buat ultrasound scan and dapati baby nanie kecik sangat. Under the normal graph. Then doctor buat surat refferal to Hospital Serdang, meet the O&G specialist there. Huahhhh... Cuak giler okey! Lepas keluar bilik doctor, nanie maintain lagi, control auu la kononnya. Pergi amik ubat then masuk keta. Masuk je keta apa lagi... Huaaaaa.... Nangis! Maunya tak nangis bila dengar doctor cakap baby might have problem. Call mr.judge pun takleh nak cakap dah. Teresak-esak nangis. Then bila dah cook down sikit, nanie decided nak terus pergi Hospital Serdang dan buat appointment terus sebab doctor pesan jangan tunggu lama lama nanti lama lama dia di ambil oranggg. Haippp melalut lak!

Alhamdulillah bila dah jumpa doktor pakar an buat scan, doktor cakap takde pape. Everything is normal. Memang baby kecik sikit tapi still under the normal range. Alhamdulillah... Legaaaa mak.. Penat je over cuak semalan tu kan.

Andddd disebabkan doktor yang kat KKIA tu kasi suspend je, dia suruh minum air gula even tho sebenanrnya tak payah pun. Haishhh. Dia yang cakap kena minum air gula then dia jugak yang cakap ekceli nanie tak perlu minum pun. Pape jelah mak jenah oiii...

Malangnya, maybe sebab 1st time kena minum air gula kot, lepas minum habis nanie mutah kan balik semuanya. Dah void the test then kena datang semula untuk minum air gula ni. Ahhh tak kuasa la mak nak repeat test ni. Terus tak datang-datang dah ke KKIA tu. hehehe

And semalam dah call DEMC untuk buat appointment dengan Doktor kesayanganku iaitu Dr.Norleen. Wahhh rindunya kat dr norleen ni. So next checkup will be with dr norleen. Best2 :)

Sekarang ni nanie dah masum 32 minggu, perut asyik mengeras je. Kadang- kadang ada jugak rasa mild contraction. Braxton hicks kan. Walaupun perut kecit je, tapi bila berjalan dah mula kengkang-kengkang and sakit pinggang.

Nampak gaya macam ada possibility untuk bersalin awal je kan. Due date is on 12.12.12. Dah cantik sangat dah tarikh tu kan. Humaira dulu terlajak satu hari. 11.10.10.
Kali ni macam mana pulak??? Tungguuuuu... ;)

No comments: