June 12, 2012

Jom memasak!

Hi kawan-kawan... Dah lama dah nanie dok cari buku ni.. Selama ni asyik dengar je orang lain cerita and beli buku ni kan... 
Nanie pun dah lama jadi follower blog kak hanieliza ni.. So tak lengkap la kan kalau tak miliki buku resepi dia ni kan.. Hehehe

Akhirnya buku ini milik ku jua... Laku keras okeh buku nih.. :P
So cakap banyak tarak guna la kan.. Apa gunanya beli buku resipi kalau tak mencuba resipi2 yang ada kat dalam buku ni.. Lepas beli buku ni, balik terus cuba masak udang masak lemak cili api ni.. Alhamdulillah menjadi.. Heheh..
Tapi nanie edit sikti resipi nya sebab dalam resipi tu letak nenas, and since i'm still in the early stage of pregnancy, so tak berani la nak letak nenas kan... So nanie pun gantikan nenas dengan kacang buncis. Kebetulan ada stok kacang buncis kat dapur... Wallahhh...Best2.. hehe

Cubaan pertamaku...

Semangat untuk memasak ku kembali berkobar-kobar... Yolahhhh kita tengok bulan depan macam mana pulak kan... :P



4 comments:

fiza arshad said...

Waaa a gud sharing ni..xpnah beli any buku masakan..shame haha :)

Nanie Khairani said...

Hehe apa yang nak di shame kan... Nani la yang patut shame sebab beli buku resipi, nampak sangat tak pandai masak... Hehe

Anonymous said...

k khai, mana nak cari buku nih? mph ada?

-maanick-

Nanie Khairani said...

Kat popular ada. Kat mph xsure ada ke tak sebab buku ni collaboration antara chef hanieliza dengan popular