June 21, 2012

Facts About Our Beloved Al- Quran



Sharing is caring kan... :)

Sumber: http://www.islamographic.com/gallery/did-you-know-this-about-the-quran/ 



June 20, 2012

15 Weeks Now

June 14, 2012

Anak Aset Ke Syurga

Nanie nak share video ni dengan kawan-kawan sekelian... Ceramah dari ustaz Azhar Idrus dan juga Ustaz Don Daniyal mengenai pengurusan jenazah ibu dan ayah.. Sedih sangat bila tengok video ni...





Mudah-mudahan apabila ibu bapa kita dah takde nanti, kita sendiri yang dapat menguruskan jenazah mereka.

Dan mudah-mudahan kita dapat mendidik anak-anak kita agar apabila kita dah takde nanti, mereka lah yang akan menguruskan sendiri jenazah kita...

Sesungguhnya mendidik anak-anak bukanlah untuk mereka berjaya di dunia sahaja, tetapi juga cemerlang di akhirat kelak... Wallahualam....



June 12, 2012

Jom memasak!

Hi kawan-kawan... Dah lama dah nanie dok cari buku ni.. Selama ni asyik dengar je orang lain cerita and beli buku ni kan... 
Nanie pun dah lama jadi follower blog kak hanieliza ni.. So tak lengkap la kan kalau tak miliki buku resepi dia ni kan.. Hehehe

Akhirnya buku ini milik ku jua... Laku keras okeh buku nih.. :P
So cakap banyak tarak guna la kan.. Apa gunanya beli buku resipi kalau tak mencuba resipi2 yang ada kat dalam buku ni.. Lepas beli buku ni, balik terus cuba masak udang masak lemak cili api ni.. Alhamdulillah menjadi.. Heheh..
Tapi nanie edit sikti resipi nya sebab dalam resipi tu letak nenas, and since i'm still in the early stage of pregnancy, so tak berani la nak letak nenas kan... So nanie pun gantikan nenas dengan kacang buncis. Kebetulan ada stok kacang buncis kat dapur... Wallahhh...Best2.. hehe

Cubaan pertamaku...

Semangat untuk memasak ku kembali berkobar-kobar... Yolahhhh kita tengok bulan depan macam mana pulak kan... :P



June 07, 2012

Apabila sering ditinggalkan...

Alkisahnya, Mr Judge ni selalu busyyyyy sangat.. Mommy and Humaira selalu ditinggalkan. Jadi untuk menghilangkan kebosanan kitorang ni, apa lagi.. Macam2 aktiviti laa yang dibuat bersama-sama.. Ye laaa takkan laa asyik nak terperuk dalam rumah je kan.. Bosan siutttt... :)



Bring Humaira to rabbit farm


Went back to Penang just the two of us :)


Mommy masak, dia buat kecah kat dapur... 

Time ni Humaira demam.. Sibaik dia ok je letak cool fever tu

Dalam kapal terbang.. First time Humaira fly....

Dressed her up to go out.. Just the two of us :)

Have some our "me time" at Japanese food 

G jalan-jalan kat Giant. Humaira sangat enjoy bila pergi shopping

Main-main kat halaman rumah.. 

Teman mommy shopping

Helping mommy in gardening.. Biar je dia lepas bebas.. pastu mandi la kan..:P

Posing je... Tak pandai kayuh lagipun :)

Helping mommy cooking..

Makan-makan with my friend at The Curve

Play swimming pool..

Teman mommy kat office.. Cian Humaira sampai tertido...


My Pregnancy Journal #3: Lost Weight And How Do I Cope With My CurrentSituation

As now I'm on my final days before entering 2nd trimester, but I still having morning sickness and vomitting all day long. Last week I had a monthly check up and guess what? I lost 2kg! It would be a good news if I'm not pregnant right? 😓

How do I cope with current situation when:

• I always get tired and have less energy to stay active through out the day
• Humaira getting active and cranky sometimes ask for my attention
• Judge has been busy with his work
• My mom can't come to accompany me at home
• My boss doesn't approve my leave for me to have a rest

I just go with the flow and just do whatever I am capable to do it. I won't force myself to do housework, cook etc etc. I eat whatever I can prepare it instantly (yes, it's instant noodle). For humaira, i just bought food from outside ( ignoring the msg, hygine during preparation etc etc).