April 03, 2012

Satu Wishlist Telah Tertunai

Hello... Hello... Hello...

Hehe tersangat lag happy sekarang ni sebab one of my wishlist for this year dah tertunai. Kan masa awal tahun hari tu ada post pasal wishlist untuk 2012 kan..

Maka hari ahad yang lepas mr. Judge telah pun membelikan sayerrrr sebuah mesin jahit... Weehuuuuu...

Walaupun hanya sebuah mesin jahit mini yang kecik molek je tapi jadi la kan... Nanie memang nak mesin jahit yang kecik ni dulu sebab kalau tak jadi menjahit pun nanti takde la rasa rugi sangat kan.. Kang kalau beli Singer pastu tersimpan kemas je mesin jahit tu dalam stor tak guna jugak kan... Hehe

Mesin jahit mini ni brand GLOBAL beli kat Tesco Shah Alam je. Harga dia pun around RM104 kot. Kalau tak silap laa.. Hahaha mentang-mentang orang yang belikan terus tak ambik tau berapa harga dia kan... :)

Tapu so far belum beli lgi adaptor dia. Mesin ni guna bateri AA 4 bijik. Agak jenuh jugak laa nak mengangkut bateri kalau nak jahit nanti kan. Banyak review kat blog2 cakap boleh pakai adaptor so that boleh la guna letrik. Lebih praktikal kan kalau guna karen :)

Ok lah... Tu je nak share... Hehehe



7 comments:

Ibu Amani said...

tahniah2..hehe..pasni leh amik tempahan baju eh...

Norah said...

yeay!!!!!!!!

Nanie Khairani said...

Hehe... tenkiu2...

Asma: nak kena belajar balik laa... dah berkarat dah skill yg ada.. hehe..

Mommy: Yeayyy.. i'm so happy but yet still dont know where to start.. hehe

Leya Faizal said...

Alhh rugi laa, beli la mesin brother yang karan tu..xsampai rm600...siap ada 13 jenis jahit. hehhee

Nanie Khairani said...

Alaaa leya... yang kecik ni pun belum tentu rajin nak menjahit.. hehe..

Ema said...

hai nanie... adaptor tu beli kat kedai letrik... ema dulu beli kat kedai apek jer... nak senang bawak mesin tu... tgk match x lubang dgn adaptor.. harga dalam rm10

Nanie Khairani said...

thanks ema... nanti nak g cari lah.. pastu baru lah boleh start projek.. hehe