October 27, 2011

1st Birthday Celebration

Yea, it's late but better late than never right? :)

Hujung minggu yang lepas kami mengadakan majlis untuk menyambut birthday Humaira yang pertama.

Majlis yang sangat simple dan hanya dihadiri oleh kaum keluarga yang terdekat sahaja.

Menu nya adalah nasi lemak, ikan bakar dan kek. Kuih dan biskut yang lain pun ada la jugak.

Tapi.... malam tu si anak gadis ku iteww mood tak berapa ok. Dia tak meragam cuma nya masammm je muka dia. Mengantuk sebenarnya sebab siang tu dia tak tidur sangat. Tu laaa, mommy suruh tidur taknak...

Ok lah.. Enjoy the piccas... ��

October 13, 2011

Shaza Humaira: Truly Madly Deeply Love You


Memandangkan sekarang ni mood celebrate Humaira's 1st birthday, so most(all) entries this week will about her only..

Shaza Humaira, mommy dedicate this song especially for you... I will pray for your bright and successful future undertaking and also akhirat. Be a good Muslimah, obedient to Allah and Rasul, to abah and mommy.
Hopefully you can grow as a person who worth to be remember and being loved by everyone. Love you.

October 12, 2011

Shaza Humaira 1year Old...

Semalam, 11.10.11 adalah hari lahir shaza humaira yang pertama... anak mommy dah besar dah... dah pandai melawa jugak.. :)
semalam lepas maghrib bawa Humaira pergi Tesco, singgah Sinma kejap. Saja suka2 nak cari cekak rambut baru untuk dia... Wahhh anak mommy sekarang dah pandai nak melawa laa.. setiap kali pakaikan dia cekak/hairband mesti dia senyum2 dan tengok cermin sendiri. pastu toleh ke arah salesgirl, tunggu salesgirl tu cakap comel. hahaha.. pandai dia kan... bila orang puji dia comel bertambah2 happy la dia...  :)


Sabtu ni baru nak adakan sedikit majlis untuk sambut birthday Humaira.. :)

Happy Birthday my girl...

October 04, 2011

Marilah Menutup Aurat


Jangan MEMBERI ALASAN untuk TIDAK MENUTUP AURAT, dengan mengatakan PANAS, NAK BERGAYA, BIAR JARANG XPA, NAK SEKSI, NAK NMPK CANTIK,

Kerana bila MATI nanti, kita akan DIKAFANKAN sebanyak 5 HELAI KAIN KAFAN bagi WANITA, dan 3 HELAI KAIN KAFAN bagi LELAKI..

Sedangkan semasa MATI pun kita kena KAFAN dengan 5 HELAI KAIN KAFAN?? apatah lagi ketika kita hidup??

TUTUPLAH AURATMU SEBELUM AURATMU DI TUTUPKAN..

*RENUNG2 KAN DAN SELAMAT BERAMAL..-)

p/s: got it from my brother-in-law's facebook... sharing is caring kan? (^_^). Semoga kita bersama-sama dapat memperbaiki diri ke arah yang lebih baik...(nasihat untuk diri sendiri juga)