July 31, 2011

"No choice, you have to stop"

Wuaaaa.. Itulah ayat pertama yang keluar dari mulut Dr Sujatha, pakar bedah KPJ Selangor semasa buat follow up semalam. Masuk je bilik Dr, terus dia tanya macam mana progress? Still sakit atau dah baik. Then bila saya cakap yang B saya masih sakit lagi, Dr terus suruh baring sebab dia check. Bila dia tengok luka yangmerah dan agak besar tu, terus Dr cakap kena stop kalau tak, takkan sembuh. Sob!

Dr Sujatha siap nak bagi ubat untuk stopkan susu lagi tapi saya cakap baby taknak susu botol kalau saya ada. Then saya tanya Dr, kalau bagi stop sebelah je boleh? Belah yang tak sakit ni biarkan.. Hehe..
Then kalau macam tu, Dr cakap make sure bagi baby hisap sebelah je. Belah yang sakit ni kkena perah, jangan bagi baby hisap lagi dah.. Huaaa... Sob!

Macam mana ni, Humaira kecik lagi.. Baru nak masuk 10 bulan. Dan Humaira kalau nak tidur mesti nak ngempeng. Kalau tak ngempeng jangan harap la dia boleh tidur. Gelisah semacam je last2 nangis. Cian Humaira.. Sob!

:
:
:
:
:
:
:
:
SOB!
:
:
:
:
:
SOB!
:
:
:
:
:
SOB sangat-sangat!!!!

3 comments:

Norah said...

oh no.. kesian humaira kan, tp u got to think abt urself too chenan.. takut nnt mudarat plak kan? bulan mulia ni mintak doa byk2 ok.. lets hope for miracles!

fiza arshad said...

nape? kne stop bf ke?

Nanie Khairani said...

norah: thanks.. tu laa... but last week follow up, my B getting better, much better so doctor said no need to take any medicine to stop the milk production. Ok la kan.. hoe can continue bf humaira again soon!

fiza: a'ah kena stop sebab ada jangkitan mastitis yang agak teruk.. tapi skg dah ok dah sikit.. hope boleh contimue bf balik la nanti...