July 18, 2011

Follow up at KPJ Selangor

Ok, rentetan daripada entri sebelum ni, setelah rasa sakit masih berlarutan, saya pun sekali lagi (ehemm sebenarnya untuk kesekian kalinya :P) pergilah menemui Doktor kesayangan saya di Poliklinik Gomez di Street Mall, Cyberjaya. Dr Vasuki yang sangat baik hati dan penyayang orangnya.. Hehehe...

Masuk je dalam bilik doktor, terus cakap, "Doktor, I still in pain laa.."
Then doktor pun terus je cakap, "Ok then you go see specialist la.. I'll write a letter.. which hospital you wanna go?" Eceiwaahh... Just name it! Hehehe

Since tinggal pun di Shah Alam, so saya cakap pergi KPJ Selangor jelah kan.. Dan memang Dr Vasuki pun ada kenalan kat situ dalam hal ni. Doktor pun ada network tau! :)

So pada hari rabu baru ni pergi lah ke KPJ dan bertemu lah dengan Dr Sujatha..(eh of course la buat appointment dulu.hehehe)
Dr Sujatha ni pun baik orangnya.. Sama geng la dengan Dr Vasuki tu.. So Dr Sujatha suruh baring atas katil dia nak check B saya dulu.. Kena bukak semua baju OK! >*_*<
Dia nak check samada ada lump ataupun tak. Alhamdulillah takde... Kemudian Dr hantar plak pergi ke unit ultrasound untuk scan B saya nih.  

IMG00842-20110713-1137
Mesin ultrasound

Tak sangka plak mesin ultrasound tu sama yang macam kita dok scan baby dulu tu.. hehe.. banyak rupanya kegunaan mesin ni ye.. Cheq baru tau nih :D 
Mula-mula masuk bilik scan ni, nurse suruh tanggalkan semua baju. Ok la, saya pun tanggal jelah.. Yelah tadi dengan Dr Sajutha pun dah biasa kan.. Sekali tunggu doktor untuk scan ni punya la lama.. (tu yang sempat snap gambar tu.... Ngeeee...) Tunggu punya tunggu sekali yang masuk doktor lelaki la... Adoiiiiii..... malu la camni. Tapi saya nampak la doktor lelaki ni baik orang nya. Sebelum nak mulakan scan pun, dia mintak izin dulu dan sepanjang proses scan tu, dia cuma pandang pada monitor mesin ultrasound tu je. Ok la kan.. Huhuhu...

IMG00855-20110714-2119
Cantik kan pil ni.. kaler purple lagi.. Smile

Ehemm.. walaupun sakit sampai berguling-guling, makan tetap tidak dilupakan. Sementara tunggu giliran untuk scan ultrasound tu, sempat la menyelitkan diri ke cafe KPJ. Seriously, sedap la makanan kat cafe ni. Yelah kan, selalunya kalau makanan kat hospital kan kurang kesedapannya kan.. Makan untuk kesihatan katakan.. :) 

IMG00840-20110713-1104
Kueteaw goreng ni sedap tau!

3 comments:

aesh came said...

hehe buleh plak last2 mkn kuew teow goreng~~ hehe the best~

Nanie Khairani said...

hehe.. tapi seyes memang sedap pun.. :)

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

mesti malu kan kalau dr laki2 check B kita....huwaaa... tak mo!