March 02, 2011

InsyaAllah by Maher Zain

Lately rasa down sangat sebab production susu merudum giler sampaikan tak cukup stok untuk supply tiap2 hari untuk baby. Kecian Humaira :(
Then suddenly petang tadi while driving back, terdengar lagu ni kat Suria.fm, terus rasa bersemangat semula. Setiap kata-kata dalam lagu ni tersangatlah memberi kesan yang mendalam ke dalam hati ini dan rasa sangat-sangat bersemangat untuk meneruskan perjuangan ku ini.. InsyaAllah.. :)



Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan

Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar


Mudah-mudahan niat ku ini akan dipermudahkan oleh Allah swt.. InsyaAllah...

5 comments:

~AkMa~ said...

Mari kita berusaha. Gambate!!

NanieKhairani said...

Gambate!!! All the best utk maa jugak... :)

fiza arshad said...

chaiyok chaiyok! dlu pnah jgk drop..even stok stil cukup tp risau ..skrg fiza amek shaklee, alhamdulillah berkesan, smpai bengkak2 n penuh peti ..all dabest! :)

~AkMa~ said...

Eh, Fiza? Macam kenal je. Hehehe. Shaklee tu rasa dia best tak?

NanieKhairani said...

fiza,
shaklee tu nak beli katna? berapa harga n yes macam maa tanya tu, rasa dia camna? hehe