February 24, 2011

Penyalahgunaan Bilik Penyusuan

Assalamualaikum..

Pernah tak korang alami situasi ni ataupun melihat adengan yang tak ingin kita lihat ni?
It's happened to me last 2 days.

Seperti biasa, hari Selasa baru ni, ku bawa Humaira untuk checkup kat Klinik Kesihatan Seksyen 7, Shah Alam. Al-maklum laa klinik gomen kan, for sure la ramai orang. So masa tengah tunggu turn tu, Humaira lapar so ku pun bawa la Humaira masuk bilik penyusuan untuk menyusukan dia. Alangkah sakitnya hati ku apabila ku masuk ke bilik penyusuan ni then tengok sofa full diduduki oleh wanita-wanita yang tidak menyusukan bayi. Mereka duduk disitu untuk tidur je.

And ada sorang wanita ni, dia dengan selambanya dok marking paper. I guess dia ni seorang pengajar la kot sebab tengok macam kertas jawapan budak-budak sekolah je.. Hmm kalau la betul dia seorang pengajar, I'm wondering camna dia mendidik pelajar2 dia kan sedangkan dia pun sedang melakukan kesalahan disini.

Ok berbalik pada cerita, disebabkan sofa yang disediakan telah penuh diduduki oleh orang2 yang tidak berkenaan, maka terpaksa laa ibu-ibu yang ingin menyusukan bayi mereka duduk di atas lantai. Huaaa sedih je tengok. Apa wanita-wanita yang duduk atas sofa ni takde rasa bersalah ke eh? Hmmm..

Di atas rasa tanggungjawab sosial (ceiiwahh ayat poyo! :P), ku telah pergi ke kaunter pertanyaan dan membuat aduan kepada nurse yang bertugas di situ. And nurse tu pon pergilah menunaikan tanggungjawabnya dan telah men sound wanita tersebut.. Hehe puas hati den.. :P

February 17, 2011

Mr Judge My Love

Who is  Mr. Judge?


This few days, I read at one famous forum, the forumers talking about their husband..Surprisingly most of the ladies mentioned that they are working during the day and when return home, they need to do a lots of housework such as cooking, wash dishes, laundry, and many more.. Suddenly my mind flew to my beloved hubby -Mr. Judge-
Throughout our 1 1/2year marriage, I was blessed to have a very understanding and helpful husband.


1. From the day doctor confirmed my pregnancy, his 1st response is "From now on, your task is only  cooking, i'll do the rest"... 
  ~~ And YES, I never wash our laundry since that... and also the both floors, the 5 bathrooms... he cleaned it.!  :D


2. Also during my pregnancy he made me a cup of milk every night. Sweet huh?! :x


3. Now, when Humaira was born, he said to me, "Ayang masak on weekend je, weekdays    
     takyah masak"  >:d<


4. Last month we made a deal... I handle all the clothes part (wash, hanging and arrange in the wardrobe) while he taking care of all the dishes (including the dining table).
 ~~ Guess what? most of the time, when I woke up in the morning, the kitchen is cleaned! and same goes to our laundry basket! He not even wash the laundry but hanging it instead.. huhuhu... what else I can say? :x


5. Every night before sleep, he changed Humaira's diapers and do the same thing when he woke up in every morning .  o:-)


6. OK enuff... cannot write too much or I'll make him kembang hidung.. hehe


7.  Love you Lalink... Soooooo much!!!
My Man


February 14, 2011

Selamat Menyambut Malidur Rasul

Saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Maulidur Rasul kepada semua umat Islam... Semoga kita lebih menghayati perjuangan dan juga kasih sayang baginda Muhammad SAW. Sesungguhnya Baginda Nabi Muhammad SAW adalah manusia yang teragung dan contoh yang terbaik untuk dijadikan ikutan sepanjang zaman.

Credit to Az-Zuhair

Photo Sketching

Hi all...

I found this app in facebook... quite interesting huh... :)

Our wedding pic

The sketching they made just like a touch of professionals... 

Our Little Princess

February 01, 2011

Nestle Profiler For Your Health

Need a profile test and want to know what lifestyle is health to you?You should try this out.. #NestleProfiler!

I just took this test.. It is soooo easy and the result is soooo GREAT!! hehe...

Hurry up friends, just take the test and you will surprised at your health profile...


Health Profiler by Nestle

Shaza Humaira My Little Princess

After 3 1/2 months, baru ni ada kesempatan untuk buat story about my newborn baby..(newborn lagi ke??) hehe

Was born on 11th October 2010 at Darul Ehsan Medical Centre, Shah Alam.. We named our beloved princess with name SHAZA HUMAIRA BINTI ZULHAKIM.


Elok2 mommy and abah dia budget tarikh cun, skali dia kuar lewat sehari daaa.. kalau tak, dapat laa 10/10/10...:) She's felt so comfortable inside my womb sampai taknak keluar agaknya....hehe...

Apa maksud nama Shaza Humaira ni?

Shaza = Keharuman
Humaira = Pipi Merah

Shaza Humaira Binti Zulhakim


Actually it is quite tough to choose a name for our baby.. Masa mula-mula getting pregnant dulu, bukan main lagi kitorang dok pilih-pilih nama... Tapi bila dah dekat2 nak deliver, bila nak kena serius untuk decide, haaaa mula laa.. masing2 ada nama pilihan masing2 and guess what? both of us always disagree with name chossing with another one. Haishh...
Ok then we deal that will give baby 2 names, each of us can choose one.. Pun susah nak agree,.. Haishhh...

Last2 setuju jugak laa dengan nama Shaza Humaira ni.. Oh ya, Shaza is from mr Judge and I choose Humaira. hehe..