August 14, 2015

[Siri Rumah Idaman] : Panduan Menggantung Frame Gambar


Hehehe... Bersemangat betul kan nak deco rumah baru ni.

Idea untuk frame gambar ni, dapat dari facebook. Ada orang share. So, Nanie letak kat blog ni dulu untuk rujukan masa akan datang. Kena pelan-pelan kumpul frame dulu sekarang ni. Cadangnya, nak gantung frame banyak-banyak macam ni pada dinding family hall di tingkat atas. 








August 04, 2015

Open House & House Warming

Alhamdulillah...

Minggu lepas kami dah buat open house dan merangkap juga house warming rumah baru ni. 

Majlis bermula pada pukul 11:30am dengan bacaan yassin dan doa selamat. Kemudian diikuti dengan makannnn! Hehehe...

Ramai kawan2, ahli keluarga, saudara mara dan juga jiran tetangga yang datang. Rasa terharu sangat tau. Ada yang walaupun dah sesat, tetap berusaha untuk sampai jugak. 
Ada yang dah pergi open house banyak rumah, tetap juga datang rumah kami walaupun dah lewat. Betul2 rasa appreciated. Alhamdulillah... Terima kasih semua yang hadir. 
insyaAllah ada rezeki, kita buat lagi ye :)

Antara tetamu yang hadir semasa bacaan yassin dan doa selamat

Kuih muih dari Asyura catering. 
Spageti aglio olio air tangan tuan rumah. Hehe

Kebanyakan tetamu makan di luar.. 


Menu utama hari tu..

"Abg syg kamu".. Hehe.. Kitorang ada surprise untuk sepupu. 



August 01, 2015

[Siri Rumah Idaman] : Walk-in Closet

Assalamualaikum...

Hehehe.... Dah lama tak update blog ni ye... :P

Alhamdulillah... Nanie dah pindah ke rumah idaman 2 bulan yang lepas. So now... Misi nak berangan2 untuk mendeko rumah pulak ;)

Kita mula dengan almari baju dulu ye...
Gambar ni ada kawan share di FB.  Nampak menarik dan boleh dijadikan rujukan untuk masa depan. Hehe


Ada macam2 design.. Kepada tuan punya grafik ni, mintak izin tepek di sini ye.. :)

Nanie berangan nak ada walk-in closet sendiri. Ceiwahhh... Best kan.. Rasa macam diva pulak.. Bila bukak je pintu.. Tadaaaa... Kita akan masuk ke dunia lain.. Dikelilingi baju2 yang cantik2... Ada sofa baldu kat tengah2 bilik tu.. Pastu ada pulak cermin yang besar gabak.. Hahaha...

Oklah... Kang kalau tak stop ni, sampai esok lah dok merapu meraban :P

June 23, 2015

Ramadhan Kareem


Assalamualaikum semua..

Nanie nak ucapkan selamat menyambut Ramadhan Kareem pada semua :)




November 02, 2014

I Am More Than Happy

Yippie... Yippie...

Alhamdulillah... Sekarang ni rasa happy sangat.. Hehehe

Tu je nak cakap... :P


Oh ya... something new akan muncul di Yula.. Apekah?? Jeng..jeng..jeng... Tungguuuu.... :P